Căutare
Meniul

Sunteți aici: Introducere Blog Cum să aranjezi o baie mică și să o mărești vizual

Cum să aranjezi o baie mică și să o mărești vizual

Te confrunți cu lipsa de spațiu din baia ta? Nicio problemă, chiar și o baie mică poate fi transformată într-un spațiu plăcut și aerisit. Vă vom sfătui cum să faceți ca o baie mică să pară mai mare din punct de vedere vizual și să îndeplinească toate cerințele funcționale.

Alegeți culori deschise

O culoare deschisă este alegerea evidentă pentru o baie mică. Optați pentru crem, bej, gri deschis sau maro. Dacă vă faceți griji cu privire la monotonie, jucați-vă cu decoruri din lemn sau piatră.
Dacă nu vreți să renunțați la culori mai îndrăznețe, dedicați-le doar un singur perete - de exemplu, în spatele oglinzii sau la duș, sau folosiți-le pentru elemente mai mici, cum ar fi robinetele și accesoriile.

Cu cât mai puține îmbinări, cu atât mai bine

Un număr mare de îmbinări împarte vizual baia. În schimb, plăcile mari dau o impresie curată și luxoasă. Iar dacă doriți ceva cu adevărat de designer, combinați-le cu gresie 3D. Dar tratați-le cu grijă, la fel ca și culorile îndrăznețe. Ele vor fi un element dominant unic în baie.

SUGESTIEChiar și o baie mică poate avea un aspect luxos. Citiți cele 7 sfaturi pentru amenajarea unei băi luxoase.

În loc de o cadă de duș

Acest lucru are sens, bineînțeles. O cadă de baie ar ocupa mai mult spațiu. Dar o cabină de duș trebuie să fie aleasă corect. Atunci nu numai că va economisi spațiu, dar va mări vizual baia.

Soluția ideală este un duș de tip walk-in fără tavă, adică cu intrare deschisă. O podea la nivel cu o podea de gresie uniformă va acționa ca o continuare a camerei. Ușa ar trebui să fie în mod ideal realizată din sticlă transparentă clasică, care nu va diviza încăperea.

Aveți o baie dreptunghiulară? Atunci nu trebuie să vă faceți griji pentru o baie dreptunghiulară mai scurtă. Dar gândiți-vă dacă aveți spațiul potrivit pentru ea, având în vedere amplasarea chiuvetei, a toaletei și a mașinii de spălat.

O toaletă care nu ocupă spațiu

Dacă aveți o baie cu toaletă, optați pentru o toaletă suspendată pe perete, montată pe un sistem de instalare de tip bulkhead. Mecanismul de tragere a apei de pe toaletele independente ocupă prea mult spațiu și rupe vizual uniformitatea băii. În plus, este mai degrabă retro în zilele noastre.

Alegeți cu grijă mobilierul

Dulapurile mai largi, dar mai puțin adânci, care nu ies atât de mult în spațiu, sunt ideale. De asemenea, folosiți cât mai eficient spațiul de sub chiuvetă. Dacă alegi o chiuvetă de blat (nu încastrată), vei obține și mai mult spațiu de depozitare.

Pe de altă parte, evitați rafturile deschise, care ar distrage atenția, și păstrați suprafețele cât mai libere. Dacă aveți posibilitatea, faceți raftul din cabina de duș sub forma unei adâncituri în perete (nișă). Are un aspect de designer și economisește puțin spațiu.

Mașina de spălat poate fi amplasată în altă parte?

Atunci când mobilăm o baie, luăm automat în considerare mașina de spălat. Dar aceasta ocupă mult spațiu. Gândiți-vă dacă există loc pentru ea în altă parte.
Dacă baia este singura opțiune, încercați să încorporați mașina de spălat în spațiu cât mai mult posibil și să folosiți spațiul de deasupra ei. De exemplu, ați putea să o amplasați lângă dulapul de chiuvetă și să extindeți partea superioară a dulapului până deasupra mașinii de spălat. Sau instalați un sistem de rafturi cu cutii de depozitare pe peretele de deasupra ei.

O oglindă mare mărește vizual spațiul

Modul perfect de a mări vizual o baie este cu o oglindă mare. Ar trebui apoi să existe lumină lângă ea pe ambele părți, astfel încât să nu ai umbre pe față. O soluție excelentă este o oglindă LED cu lumini încorporate. Acest lucru va economisi spațiu în jurul oglinzii și va face ca încăperea să arate din nou un pic mai uniformă, fără ca lămpile să iasă în afară în spațiu.


Vom fi bucuroși să realizăm o oglindă LED personalizată pentru dvs. Puteți alege dimensiunea optimă, dar și culoarea luminii. Accesoriile inteligente, cum ar fi o oglindă cosmetică încorporată, un difuzor bluetooth, un încălzitor de oglindă anti-ceață sau o stație meteo cu WIFI, sunt adăugiri excelente.

Răsfoiți gama noastră de oglinzi LED personalizate.

Pariați pe spoturi luminoase

De obicei, nu avem lumină naturală în baie, așa că trebuie să ne bazăm pe iluminatul artificial. Și cu cât mai multă lumină, cu atât mai spațioasă pare camera. Pentru o baie mică, spoturile încastrate în tavan sunt cea mai bună alegere. Acestea nu ocupă spațiu și pot fi poziționate liber. Lumina va fi dispersată uniform în întreaga încăpere.

Dar nu doar designul contează în cazul luminilor pentru baie. Citiți mai departe pentru a afla cum să alegeți iluminatul potrivit pentru baia dumneavoastră.

Înapoi la căutare

Sus