Căutare
Meniul

Sunteți aici: Introducere Blog Care este înălțimea ideală a oglinzii din baie?

Care este înălțimea ideală a oglinzii din baie?

Plănuiți să cumpărați o oglindă pentru baie și sunteți blocat în privința dimensiunilor acesteia? Care este înălțimea ideală a oglinzii și la ce înălțime deasupra chiuvetei ar trebui să fie amplasată? Haideți să aruncăm o privire.

Înălțimea unei oglinzi de baie este un lucru individual

Ar trebui să vă puteți vedea întreaga față și trunchiul în oglindă, cel puțin până la nivelul pieptului. Prin urmare, înălțimea minimă a unei oglinzi de baie este de 60 cm. Acest lucru nu înseamnă că este soluția ideală.

Dacă aveți diferențe mari de înălțime între membrii familiei, trebuie să ajustați înălțimea oglinzii în consecință. Marginea inferioară a oglinzii ar trebui să fie la 100-120 cm deasupra solului, iar marginea superioară trebuie să se extindă peste vârful capului tuturor celor care o vor folosi. Prin urmare, țineți cont de înălțimea celui mai înalt și a celui mai scund membru al familiei. Este mai bine să lăsați o marjă de eroare și să alegeți o dimensiune mai mare.

În baie, însă, nu este recomandat ca oglinda să ajungă până la podea. În primul rând, nu are prea mult sens, deoarece o veți plasa în spatele chiuvetei și ați putea începe să vă puneți inutil la îndoială propriul corp.

Să rezumăm elementele de bază despre înălțimea și amplasarea oglinzii în baie:

  • Înălțimea minimă a unei oglinzi este de 60 cm.
  • Toți membrii gospodăriei ar trebui să se poată vedea în oglindă de la piept până în vârful capului (cu o marjă de eroare generoasă).
  • Marginea inferioară a oglinzii trebuie să fie la 100-120 cm deasupra solului.

Care este lățimea ideală a unei oglinzi de baie?

Ar trebui să vă puteți vedea umerii în oglindă, dar, în rest, lățimea depinde în principal de preferințele dumneavoastră. Dacă aveți o baie mică, având o oglindă mai lată, o poate face mai mare din punct de vedere vizual. O oglindă vă va ajuta, de asemenea, să aduceți mai multă lumină în baie, deoarece o va reflecta.

În gama de oglinzi cu LED-uri Artalo, puteți alege înălțimea și lățimea oglinzii în funcție de nevoile dumneavoastră, până la o dimensiune de 100×200 cm. Cu iluminare încorporată, aceasta va fi un element de design frumos în baie.

Unde să plasați oglinda?

Deasupra chiuvetei, bineînțeles. Dar dacă plănuiești o baie nouă și poți alege exact unde va fi chiuveta, merită să te gândești la acest lucru.

Dacă baia dvs. este mai întunecată sau pur și simplu doriți să adăugați mai multă lumină, plasați oglinda vizavi de sursa de lumină. Aceasta ar putea fi o fereastră, iluminarea artificială sau intrarea în baie. Oglinda va reflecta lumina și va transforma chiar și un spațiu mai întunecat într-o baie frumos luminată.

Dar gândiți-vă și la faptul că o oglindă plasată lângă ușă ar putea fi puțin intimidantă. Imaginați - vă că mergeți la toaletă seara și vedeți în oglindă mișcări neașteptate pe hol sau în camera alăturată. Ar putea fi mișcarea unei perdele sau umbra unei crengi într-o rafală de vânt - dar nu puteți raționaliza acest lucru în acea secundă.

Cum să rezolvi oglinda din baia pentru copii?

Dacă dimensiunea băii vă permite, puteți face propriul colț de igienă pentru copii. Mai ales fetițele se vor bucura cu siguranță de un colț de fetiță, unde își pot pune periuța de dinți, pasta de dinți preferată, pieptenele, elasticele de păr și alte lucruri mici. Înălțimea oglinzii poate fi astfel complet personalizată pentru ele.

Într-o baie mică, cea mai frecventă soluție este un scăunel pe care să se urce copiii. Apoi, așezați oglinda cât mai jos posibil deasupra chiuvetei, astfel încât copiii să se poată vedea clar. Ultima soluție este o oglindă mai mică pe un braț care poate fi, de asemenea, îndoit în sus și în jos. Astfel de oglinzi au tendința de a fi mărită pe o parte, așa că îți vor fi de folos pentru a te machia sau bărbieri mai ușor.

O oglindă mare nu este singura modalitate de a-ți mări vizual baia. Dacă ai de-a face cu un spațiu mai mic, vei găsi o mulțime de sfaturi utile în Cum să amenajezi o baie mică și să o faci vizual mai mare.

Înapoi la căutare

Sus