Căutare
Meniul

Sunteți aici: Introducere Blog Ce lumină să alegeți pentru baie? Un ghid complet

Ce lumină să alegeți pentru baie? Un ghid complet

Baia nu are, de obicei, acces la lumina zilei, așa că se bazează pe iluminatul artificial. Vă vom sfătui ce lumină pentru baie să alegeți și cum să o poziționați corect.

Baia nu are, de obicei, acces la lumina zilei, așa că se bazează pe iluminatul artificial. Aceasta trebuie să fie funcțională, astfel încât să vă puteți vedea clar în oglindă dimineața, dar, în mod ideal, trebuie să fie și relaxantă, astfel încât să vă puteți bucura de un duș sau de o baie relaxantă atunci când vă întoarceți acasă seara. Apoi, totul în baie este îngreunat și mai mult de umiditatea mereu prezentă. Așadar, cum să înțelegi toate acestea? Noi vă vom sfătui ce lumină de baie să alegeți și cum să o poziționați corect.

De câte lumini aveți nevoie în baie

Numărul și puterea ideală a luminilor depind de dimensiunea și dispunerea băii tale. Pentru a avea o iluminare suficientă, ar trebui să vă familiarizați cu o valoare numită lumeni - aceasta indică intensitatea luminii. Veți găsi cu siguranță acest parametru în oricare dintre cele mai bune lămpi.

Aproximativ 200 de lumeni pe metru pătrat este declarat ca fiind ideal pentru o baie. Deci, dacă baia dvs. are, de exemplu, 10 metri pătrați, are nevoie de cel puțin 2.000 de lumeni.

Cu toate acestea, acesta este doar un minim, deoarece luminile din baie sunt adesea direcționate intenționat în perete sau acoperite pentru a le proteja de umiditate. Prin urmare, alegeți lumini mai puternice, unde puteți regla intensitatea luminii.

SUGESTIE: Înainte de a începe să alegeți anumite lumini, aflați câte întrerupătoare puteți încadra în baie. Dar nu trebuie să vă limitați complet. Dacă numărul de întrerupătoare nu este suficient, aveți în continuare opțiunea de a cabla mai multe lumini sub un singur întrerupător. Dar atunci le veți aprinde și stinge împreună. O altă opțiune este să alegeți o lumină cu un întrerupător încorporat și să o conectați direct la electricitate.

3 tipuri de iluminat pentru baie

Pe baza funcției și a locației, luminile de baie pot fi împărțite în trei tipuri:

  • iluminat de tavan
  • iluminat în oglindă
  • iluminat decorativ

Să aruncăm o privire mai atentă la toate acestea.

Iluminat de tavan pentru baie

Plafoniera centrală ar trebui să lumineze întreaga baie. Astfel, dacă veniți să luați ceva din dulapul din colțul camerei, îl puteți găsi fără prea multe probleme. De asemenea, va facilita curățenia, unde nu va trebui să aprinzi și să stingi mai multe întrerupătoare pentru a vedea bine toate colțurile.

Spoturile sunt practice și la modă în acest moment. Într-o baie mare, acestea vor difuza mai bine lumina, iar într-o baie mică, nu vor reduce vizual spațiul. Mai ales dacă alegeți spoturi încastrate în perete (tavan).

                                       Spoturile din tavan difuzează mai bine lumina și măresc vizual spațiul.

Iluminarea cu oglinzi

Luminile de tavan creează umbre pe față. De aceea, este important să plasați lumini și pe părțile laterale ale oglinzii, astfel încât să vă lumineze direct fața. În caz contrar, pur și simplu nu veți putea să vă machiați sau să vă bărbieriți corespunzător.

Atenție! Lumina de deasupra oglinzii nu este suficientă, trebuie neapărat să fie plasată pe ambele părți.

Soluția ideală este o oglindă cu LED-uri cu benzi LED încorporate. Oglinda vă va ilumina perfect fața, dar în același timp va fi o piesă de design modern. Aceasta va crea o atmosferă plăcută în baia dvs. și îi va da o notă de lux.

În gama noastră veți găsi oglinzi LED pătrate și rotunde de înaltă calitate, pe care le puteți adapta la cerințele dumneavoastră. Puteți alege dimensiunea, culoarea iluminării, tipul de întrerupător și puteți adăuga o serie de accesorii inteligente, cum ar fi o stație meteo, un difuzor pentru muzică sau chiar încălzire pentru a preveni aburirea oglinzii. Astfel, oglinda dvs. va deveni un element de baie inteligent și modern.

Consultați gama noastră de oglinzi cu LED-uri cu accesorii inteligente.>>

Iluminat decorativ pentru baie

Iluminatul decorativ este plasat de obicei în jurul căzii sau a dușului, pe dulapul de sub chiuvetă sau într-o nișă (nișă în perete). Nu are o funcție fundamentală în baie, așa că depinde în principal de preferințele și imaginația dumneavoastră.

Benzile LED sunt cea mai comună alegere. Cu toate acestea, asigurați-vă că au o protecție suficientă împotriva umidității. Iluminatul din imediata vecinătate a băii sau a dușului trebuie să aibă un grad de protecție minim de IP 65. Ne ocupăm de protecția și siguranța luminii mai departe în articol.

Iluminatul decorativ poate servi și ca iluminat de relaxare, dacă doriți să faceți o baie relaxantă. Dar puteți utiliza și oglinda cu LED-uri în acest scop, deoarece puteți regla singur intensitatea luminii.

Hvilken farve lys skal jeg vælge til mit badeværelse?

Lysets farve kan ændre atmosfæren på badeværelset markant. Der er tre farver at vælge imellem:

  • varm (2700 - 3400 Kelvin)
  • neutral (3500-4900 Kelvin)
  • kold (5000 - 7000 Kelvin)

Det er ideelt at kombinere disse farver. Vælg neutral eller kølig loftsbelysning for at fremkalde en følelse af renlighed. Neutral eller kølige farver er også velegnede til spejlbelysning. Neutral vil hjælpe dig med at se de mest realistiske nuancer af dit ansigt, mens kold vil afsløre intensiteten af din makeup. Varmt lys er bedst til afslapning og lindring. Det er velegnet til badekarret eller bruseområdet.

Men disse regler er kun generelle. Det vigtigste er, hvilken farve lys der passer til dig.

Tænk på sikkerheden

Lamper er udsat for høj luftfugtighed på badeværelset. Derfor skal de have tilstrækkelig beskyttelse mod at forhindre elektrisk stød.

Lampebeskyttelsesgraden bestemmes af IP-værdien. Denne har to cifre, der hver angiver en forskellig type modstand:

  • Det første tal angiver graden af beskyttelse mod indtrængen af fremmedlegemer - mekanisk modstand.
  • Det andet tal angiver graden af beskyttelse mod vandindtrængning.

Hvor meget beskyttelse skal lysene på badeværelset have? Vælg lys omkring spejlet og i loftet med IP 33 eller højere beskyttelse, og lys i umiddelbar nærhed af badekarret eller bruseren med mindst IP 65.

Kan du lide designede og praktiske LED-spejle med smart tilbehør? Gennemse hele udvalget med mere end 25 designs, og skræddersy dit spejl efter dine ønsker.

Se LED-spejle. >>

Înapoi la căutare

Sus