Căutare
Meniul

Sunteți aici: Introducere Blog Cum să lipeşti o oglindă pe gresie? Instrucțiuni complete

Cum să lipeşti o oglindă pe gresie? Instrucțiuni complete

Atașarea unei oglinzi pe un perete nu este prea complicată. Dacă doriți să evitați să găuriți în faianță, este timpul să o lipiți. Cum se lipește corect o oglindă pe o faianță? Vă vom sfătui pentru ce trebuie să vă pregătiți și cum să o faceți cu un rezultat perfect și, mai presus de toate, fiabil.

Ce trebuie să folosești pentru a lipi oglinda de gresie și faianță

Aveți trei opțiuni, și anume banda dublu-adezivă, lipiciul sau siliconul. Să ne uităm mai atent la toate.

Bandă dublu-adezivă

Avantajul benzii dublu-adezive este viteza și curățenia procesului de lipire. Asigurați-vă că are o capacitate de încărcare suficientă și că este potrivită pentru medii umede. Cea mai bună soluție este banda de spumă, care poate face față unor denivelări minore, compensează șocurile minore și poate fi îndepărtată cu ușurință dacă vă schimbați planurile cu oglinda. Cu cât densitatea spumei este mai mare, cu atât capacitatea de încărcare a benzii este mai mare.

Puteți găsi benzi potrivite pentru lipirea oglinzilor de la mărci precum TESA, CEYS Blue Tape sau Den Braven. De exemplu, banda TESA 4952 are o spumă mai densă, o aderență mai bună și se lipește instantaneu. În plus, este rezistentă la schimbările de temperatură și umiditate. Asigură-te că nu te zgârcești la bandă pentru a te asigura că ține oglinda.

Adeziv pentru oglinzi

Cea mai sigură soluție este un adeziv conceput special pentru oglinzi, cel mai adesea pe bază de acrilic. Vă puteți baza pe acestea pentru a nu conține substanțe care ar putea deteriora oglinda. Acești adezivi sunt mai duri, dar se usucă și ei puțin mai greu, așa că trebuie să țineți și să fixați oglinda mai mult timp atunci când o lipiți.

De asemenea, puteți folosi ceea ce se numește adezivi polimerici MS, care este practic un adeziv și un etanșant doi în unu. Acești adezivi au o aderență inițială ridicată și vor ține chiar și oglinzi mai grele. Ajungeți, de exemplu, la UHU Montage MS polymer, Bison Poly Max sau Mamut Glue High Den Braven.

Aveți grijă ca adezivul să nu conțină acetați care să reacționeze cu suprafața oglindită. Acestea ar crea pete negre.

Silicon

A treia opțiune este lipirea cu silicon. Acesta creează o legătură puternică și flexibilă care rezistă în mod fiabil la apă și la diferențele de temperatură. Cu toate acestea, ca și în cazul oglinzilor, aveți grijă la acetați, care sunt conținuți, de exemplu, în siliconul sanitar. Alegerea ideală este alcoxidul de silicon neutru. De asemenea, siliconul este potrivit pentru suprafețe aspre și neuniforme, dar acestea reprezintă o excepție pentru gresie.

Așadar, ce să alegeți?

Dacă lipiți o oglindă pe o suprafață neuniformă, trebuie să combinați rezistența adezivului sau a siliconului cu o bandă dublu adezivă. Pentru plăcile netede, doar una dintre aceste metode de lipire va fi suficientă în mod fiabil. Dacă folosiți adeziv sau silicon, însă, trebuie să fixați oglinda până când îmbinările s-au uscat.

Dacă fixați oglinzi mai mari și mai grele, cum ar fi oglinzile noastre cu LED-uri pe comandă Artalo, agățarea pe cârlige este cea mai fiabilă. Deși nu veți evita găurirea, veți fi siguri că oglinda rămâne la locul ei. Toate accesoriile de montare sunt incluse.

Înainte de a începe să lipiți oglinda

Plăcile pe care veți lipi oglinda trebuie să fie bine curățate. Mai întâi scăpați-le de orice praf și apoi curățați-le cu un detergent chimic. Acesta nu trebuie să conțină substanțe pe bază de ulei pentru a nu vă usca mâinile; în schimb, trebuie să degresați suprafața. Uitați de Jar, Pur sau Cif.

Benzina tehnică, percloroetilena sau alcoolul tehnic sunt ideale, deoarece acestea vor îndepărta grăsimea, murdăria și umiditatea de pe suprafață. De asemenea, curățați bine suprafața oglinzii lipite cu un detergent delicat adecvat.

Cum se lipește oglinda pe gresie

Totul este gata și putem începe să lipim! Să aruncăm o privire asupra procedurii de lipire cu bandă dublu-adezivă urmată de lipici sau silicon.

Lipirea oglinzii cu bandă dublu-adezivă

Cu bandă adezivă, este o treabă simplă și curată. Așezați oglinda pe o suprafață plană și lipiți-o cu bandă adezivă în direcția în care este agățată oglinda - pe verticală. Aplicați-o pe ambele părți, de la marginea superioară a oglinzii până jos, și aplicați câteva benzi la intervale egale în mijlocul oglinzii. Alegeți cantitatea de bandă în funcție de capacitatea de încărcare. Apoi, apăsați ferm oglinda pe perete și ați terminat. Banda se lipește instantaneu.

Lipirea oglinzii cu adeziv sau silicon

Aici, veți avea ceva mai mult de lucru. Aplicați lipiciul pe spatele oglinzii în puncte în formă de grilă, la intervale regulate. Lăsați un centimetru sau doi liberi pe laterale. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când oglinda este presată pe perete, adezivul va crește în suprafață și ar putea curge pe margini.

În cazul oglinzilor mai mari sau atunci când se folosesc adezivi sau materiale de etanșare cu uscare mai lungă, este o idee bună să asigurați fixarea cu mai multe benzi de bandă dublu adezivă. Dacă nu aveți bandă adezivă, oglinda trebuie să fie sprijinită până când adezivul sau siliconul se usucă complet. Puteți folosi un scaun sau lamele de lemn pentru sprijin. Cu toate acestea, acest lucru poate fi o problemă pentru o oglindă deasupra unei chiuvete. În orice caz, după ce ați apăsat oglinda pe perete, așteptați un minut și țineți-o în poziție.

Și ați terminat!

Nu ați găsit încă oglinda perfectă pentru baie? Consultați gama noastră de oglinzi LED Artalo. Le confecționăm după specificațiile dvs. și puteți alege o gamă de accesorii inteligente care să le însoțească.

Înapoi la căutare

Sus