Căutare
Meniul

Sunteți aici: Introducere Blog Cum să curățați și să lustruiți perfect o oglindă

Cum să curățați și să lustruiți perfect o oglindă

Amprente, pete de pastă de dinți, urme de picături... Oglinzile pot suporta multe. Și nu este ușor să le păstrezi impecabile. De aceea, am întocmit o listă de metode testate și verificate pentru o oglindă perfect curată și lustruită.

Aveți grijă cu apa

Curățarea cu apă simplă nu este chiar atât de rea, dar ai grijă să nu folosești prea multă. Mai ales dacă oglinda ta are o ramă, apa nu ar trebui să curgă în ea. De asemenea, oglinzilor cu rame le place să adune praful în colțurile inferioare, pe care nu vei face decât să îl împrăștii atunci când le cureți. Cel mai bun mod de a-l îndepărta este cu o periuță de dinți veche.

După curățarea cu apă, uscați imediat oglinda bine - în special marginile. O cârpă din microfibre este ideală pentru acest lucru. Un prosop de hârtie ar lăsa dungi, iar o cârpă din bucată de teracotă ar împrăștia mai degrabă murdăria.

După curățarea cu apă, oglinda va trebui totuși să fie lustruită corespunzător. Vă vom spune cum să faceți acest lucru la sfârșitul acestui articol.

Ce produse sunt potrivite pentru curățarea unei oglinzi

Dacă oglinda este foarte murdară și apa nu este suficientă, produsele de curățare vor fi de ajutor. Evitați totuși detergenții pentru ferestre și geamuri. Acestea conțin adesea compuși pe bază de clor care vor deteriora ireversibil oglinda, precum și săpun care lasă dungi. Sunt potrivite detergenții pe bază de alcool sau spuma cu nanotehnologie concepută special pentru curățarea oglinzilor.

De asemenea, puteți folosi sifon, oțet sau lămâie pentru a curăța

Chiar și ingredientele comune pe care le puteți găsi acasă vă pot ajuta să vă curățați oglinda. Exact așa cum făceau bunicile noastre. Apa și lămâia te vor ajuta să îndepărtezi calcarul, dar nu vor curăța cu adevărat murdăria. Pentru asta, sunt mai bune oțetul de vin sau bicarbonatul de sodiu. Doar amestecați oțetul de vin jumătate și jumătate cu apă, iar bicarbonatul de sodiu cu doar câteva picături de apă pentru a face o suspensie. Dar aveți grijă ca sifonul să se dizolve. Este abraziv și ar putea zgâria oglinda.

Cu toate aceste produse de curățare făcute în casă, asigurați-vă că nu intră în contact cu marginea oglinzii. Aciditatea lor ar putea să le deterioreze.

Cum să lustruiești perfect o oglindă

Știm deja cum să curățăm o oglindă, acum este timpul să îi dăm o lustruire bună. Sigur ai auzit de lustruirea unei oglinzi cu ziar. Dar aceasta nu este soluția ideală. Atunci când ziarul se udă, poate elibera cerneală și poate deteriora ireversibil oglinda. Marginile sale ascuțite vor face apoi oglinda susceptibilă la zgârieturi. Așadar, ce să folosiți? Cel mai bun mod de a lustrui o oglindă este cu o cârpă din microfibră.

Apoi folosiți următoarele ca agent de lustruire:

  • apă amestecată pe jumătate cu oțet,
  • unul dintre produsele de curățare și lustruire cumpărate din magazin pe care le-am descris mai sus,
  • alcool simplu de frecat.

Îndoiți cârpa din microfibră în două ori pe jumătate pentru a obține mai multe zone curate. Când una dintre ele se murdărește sau este prea umedă, întoarceți prosopul. Astfel veți obține cel mai perfect rezultat. Apoi pulverizați întreaga oglindă cu produsul pe care l-ați ales (dar nu exagerați) și lustruiți sistematic din colțul din stânga sus spre dreapta și încet în jos.

Pare banal, dar vei vedea diferența când oglinda va fi mai strălucitoare ca niciodată! De asemenea, poți lustrui în același mod și sticla de la duș sau o măsuță de cafea din sticlă.

SUGESTIE: Pentru oglinzile cu LED-uri puteți alege încălzirea practică ca o completare inteligentă. În acest fel, oglinda nu se va aburi. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la petele de la picăturile de apă care se scurg.

Înapoi la căutare

Sus